India - M. Angelillo

geschiedenis en cultuurschatten van een oude beschaving

KORTE INHOUD

Voor het Westen is India lang een land geweest van ondoorgrondelijke mystiek en statisch spiritualisme. Pas recentelijk zijn westerlingen zich bewust geworden van de enorme politieke, economische en sociale dynamiek van deze oeroude beschaving. Dit boek toont het antieke India in al haar fascinerende en soms tegenstrijdige complexiteit.
India biedt een chronologisch overzicht van de Indiase geschiedenis van 2500 v. Chr. tot 1191 n. Chr. – van het prille begin van de Indiase cultuur, de Indusbeschaving, tot aan een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Indiase geschiedenis, de nederlaag van het rajput leger van Prithviraj tegen de Islamitische horden onder Muhammad van Ghur.
De auteur plaatst op een begrijpelijke en overzichtelijke wijze de meest bekende – en soms ook verkeerd begrepen – aspecten van de Indiase cultuur in hun historische en culturele context. De vele schitterende foto’s en de levendige beschrijvingen van de historische, culturele en artistieke ontwikkelingen van dit boeiende land brengen deze oude beschaving tot leven.
Maria Angelillo studeerde moderne letterkunde en antropologische en etnische wetenschappen. Ze is gastdocente aan de faculteit voor linguïstische en culturele bemiddeling van de Universiteit van Milaan en werkt daarnaast samen met een aantal yogacentra en culturele stichtingen voor de studie en verspreiding van de Indiase cultuur.
Geschiedenis en cultuurschatten van een oude beschaving is een schitterende serie waarin het archeologische erfgoed van oude wereldbeschavingen gepresenteerd wordt. Prachtige foto’s brengen de oude beschavingen tot leven en vakkundig geschreven teksten vertellen hun verhaal.
Lees verder...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2009Uitgever: Fontaine Uitgevers / DavidsfondsReeks: Geschiedenis en cultuurschatten van een oude beschaving207 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9077363203ISBN-13: 9789077363201
Voeg toe aan wenslijstje