Sprakeloos - Tom Lanoye

'Het boek van zijn leven.' - Humo

Originele nieuwprijs: € 12.5

KORTE INHOUD

Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is.
Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op. Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat _ en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert.

Sprakeloos ligt volledig in de lijn van Lanoyes autobiografische klassieker Kartonnen dozen. Was Kartonnen dozen een monument voor de jeugdliefde van de auteur, Sprakeloos is een aangrijpende ode aan zijn moeder.

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van België. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist, theaterauteur én hij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij stond op de shortlist van alle grote prijzen en werd bekroond ...
2012Taal: Nederlandszie alle details...

1x uitgelicht door verkopers

"Driedubbel bekroond werk, autobiografisch. Ode aan moeder, die aftakelt na beroerte"

Dit boek staat op 2 wenslijstjes

Originele nieuwprijs: € 12.5

Categorie

Details

2012Uitgever: PrometheusReeks: De Wase trilogie359 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9044619985ISBN-13: 9789044619980