Pater Costant Lievens - A. Marlier S.J.

een Jezuïet-missionaris

KORTE INHOUD

Pater Lievens werd geboren in Moorslede op10 april 1856 en stierf in Heverlee  op 7 november 1893, hij was een Vlaamse jezuïet en missionaris in India.
Lievens volgde humaniora aan het Klein Seminarie te Roeselare en studeerde af in 1876 samen met Albrecht Rodenbach. In 1877 ging hij aan het Grootseminarie van Brugge theologie studeren, maar een jaar later trad hij in bij de jezuïeten van de Abdij van Drongen. Hij legde zijn kloostergeloften af op 22 oktober 1880, de dag waarop hij vanuit Oostende op missie naar India vertrok. Hij voltooit zijn theologische studies in Calcutta en werd in 1883 door aartsbisschop Paul Goethals tot priester gewijd.

Pater Lievens,was slechts 24 was toen hij in 1880 vanuit het West-Vlaamse Moorslede naar India trok. Met een brandend hart en vol ijver kwam hij aan in Chotanagpur bij de Adibasi.
De Adibasi kreunden namelijk onder economische uitbuiting door grootgrondbezitters, die woekerrentes vroegen voor de lening om de pacht te betalen en geen kwijtschrift gaven. Lievens besloot om...
1955Taal: Nederlandszie alle details...