Over onbekende zeeën - Cuesta Domingo, M.

De ontdekkingstochten van de Feniciers tot James Cook

KORTE INHOUD

Marco Polo, Christophorus Columbus, Amerigo Vespucci, Fernando Magalhaes, James Cook... Dat zijn de meest bekende ontdekkingsreizigers. Maar er zijn er nog veel meer die niet konden weerstaan aan de lokroep van de zee. Deze onverschrokken avonturiers trokken naar onbekende verten en keerden soms terug met schepen vol exotische goederen: van aardappelen en verfijnd aardewerk tot wilde dieren en oosterse vruchten, van zijde en andere kostbare stoffen tot walrustanden en ertsen...
Dit schitterend kijk-leesboek laat de lezer de ontdekkingstochten van de Fenici rs tot James Cook opnieuw beleven. In een briljante tekst en honderden prachtige vierkleurenillustraties worden we meegenomen op avontuur, voelen we de angst voor den vreemde en beleven we de vreugde na de kreet land in zicht . We zien hoe de mens stap voor stap zijn grenzen durfde te verleggen, maar ook welke immense invloed de ontsluiting van de wereld heeft gehad op ons dagelijks leven tot vandaag.
Over onbekende zee n is een heerlijk boek. De illustraties alleen al nodigen uit tot een echte ontdekkingstocht door soms onvermoede hoogtepunten van kunst en cultuur. Om uren in te verdwalen, om zelf een beetje ontdekkingsreiziger te zijn. Een blijvend geschenk van grote klasse.
Lees verder...
1994Taal: Nederlandszie alle details...

1x uitgelicht door verkopers

Details

1994Uitgever: Davidsfonds240 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9061528682ISBN-13: 9789061528685
Voeg toe aan wenslijstje