Ontmoeting met je schaduw - De potentiele kracht van de donkere, onderdrukte kant van je psyche - Conny Zweig, Jeremiah Abrams (red)

de potentiele kracht van de donkere, onderdrukte kant van je psyche

Originele nieuwprijs: € 26.77

KORTE INHOUD

Deze 'verboden' gevoelens en gedragingen ontspringen uit het donkere, verdrongen deel van onszelf: de persoonlijke schaduw. Iedereen heeft een schaduw, die zich in de jeugd begint te ontwikkelen als gevolg van het wegstoppen van negatieve gevoelens om een acceptabel ego op te bouwen. We ontmoeten onze schaduw als we een onverklaarbare hekel aan iemand hebben, als we een onaanvaardbare karaktertrek in onszelf ontdekken, of als we overweldigd worden door woede, jaloezie of schaamte. De schaduw bevat niet alleen negatieve emoties, maar ook nog niet ontwikkelde kanten van onszelf.

Een ontmoeting met je schaduw biedt ook kansen voor diepgaande groei. Deze ontmoeting geldt zelfs als een absolute voorwaarde voor een gezonde sprituele ontwikkeling. De schaduw is niet alleen maar een individueel probleem. Groepen en landen hebben een collectieve schaduw, die tot gevaarlijke daden aanleiding kan geven, zoals racisme, hjet zoeken van een zondebok, hjet creëren van een vijandsbeeld, en....oorlog.

De bundel 'Ontmoeting met ...
1993Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 26.77

Categorie

Details

1993Uitgever: AnkhHermesVertaler: Aleid Swierenga479 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9063254288ISBN-13: 9789063254285