{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Koninklijke Rotterdamsche Lloyd - Nico Guns

beknopte geschiedenis van een rederij

KORTE INHOUD

De geschiedenis van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd is het verhaal over enkele generaties van de familie Ruys, die vanuit de Maasstad een rederij van wereldfaam opbouwden. De avontuurlijke saga begint in 1840 als de zeilschepen van Willem Ruys J. Dzn naar Batavia varen en terug. In 1883 richten zijn zonen de Rotterdamsche Lloyd op. Ze varen de hele wereld over met stoom- en motorschepen met trotse namen als Slamat, Indrapoera, Sibajak, Baloeran en Dempo. Na de Tweede Wereldoorlog verwerft de Rotterdamsche Lloyd het predikaat `Koninklijke' bij de doop van de Willem Ruys in 1947. De naam is een eerbetoon aan directeur Willem Ruys Bzn., die in 1942 werd gefusilleerd. In 1970 gaat de rederij - na een grote fusie - op in de Koninklijke Nedlloyd Groep.

Dit boek beschrijft beknopt en boeiend de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. De talrijke illustraties in kleur brengen de nostalgie en de grandeur prachtig in beeld. In de schepenlijst van het boek zijn alle in het boek genoemde `dochters van de heeren Ruys' met enige bijzonderheden terug te vinden. Een handzaam, maar toch compleet naslagwerk voor liefhebbers van scheepvaart en tempo doeloe.

Details

Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.2004119 paginasISBN-10: 9057303310ISBN-13: 9789057303319

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 27 / 271 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

softcover 199 blz.. Zeer rijk geillustreerd, vaak fullcolour. ISBN 9057303310

€ 9.95
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 27 / 271 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover

2004 Walburgpers Zutphen, softcover 119 blz., mooi geillustreerd en een schepen register. ISBN 9057303310 In zeer goede staat

€ 12.5
MansardeKrimpen a/d IJsselProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 100 / 1001 tot 7 dagen
- Vraag meer info aan verkoper

21,NICO GUNS,2004,WALBURG PERS, SOFT COVER,119 PAG.,ISBN 90 5730 331 0, - KONINKLIJKE ROTTERDAMSCHE LLOYD,BEKNOPTE GESCHIEDENIS VAN EEN REDERIJ

€ 14

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)