Marc Chagall - Jean-Claude Marcadé

retrospectieve 1908-1985

KORTE INHOUD

Deze catalogus die de tentoonstelling in de Musea voor Schone Kunsten van België begeleidt toont de volledige artistieke carrière van Chagall, van de eerste schilderijen uit 1908 tot de monumentale kunstwerken uit de jaren '80.
De voor Chagall belangrijke thema's worden natuurlijk aangekaart, zoals de Joodse cultuur, de iconografie van het Joodse dorp of de volksoverlevering, maar het boek brengt ook de ontdekking van het licht naar voren alsook de bewerking van kleur of specifieke onderwerpen zoals de 18e-eeuwse literatuur - en meer specifiek La Fontaine - het toneel en de opera.
De voor de carrière van de kunstenaar zeer belangrijke Russische periode - het moment waarop zijn persoonlijke stijl hem onderscheidt van een kunstbeweging die doordrongen was van de kubistische revolutie - krijgt speciale aandacht en zet nogmaals de originaliteit van de kunstenaar in de verf.
Het chronologisch-geografisch parcours neemt ons mee naar Rusland, Duitsland, de Verenigde Staten en natuurlijk Frankrijk, stuk voor stuk pla...
2015zie alle details...