De man met de mooie stem - L.B. Rubin

en andere verhalen uit de therapeutische praktijk

KORTE INHOUD

In haar lange carrière als therapeut ontving Lillian Rubin regelmatig patiënten die een bijzondere, soms onorthodoxe behandeling vereisten. In dit boek beschrijft zij deze fascinerende en uitdagende cases. Daarbij vertelt ze over haar patiënten, maar ook over haar eigen worstelingen als therapeut, over het keurslijf van de therapeutische regels en over de moed om die af en toe te overtreden.
Zo lezen we over de man met de mooie stem en het mismaakte lichaam, over de vrouw die pas na maanden uit de hoek van de behandelkamer durft te kruipen en over het geheime leven van de vrouw met de witte hoed. Al haar verhalen getuigen van een grote bewondering voor mensen die het moeilijk hebben, maar erin slagen weer op te staan.
'Rubin is de ultieme "wijze vrouw" zoals dat in bepaalde culturen heet; haar levendige bespiegelingen over leven en verlies, ouder worden en herinnering, zullen zowel moeders, dochters en ouder wordende vrouwen aanspreken, maar zijn ook interessant voor lezers met een geheel andere achtergrond.' (...
2003Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2003Uitgever: Ambo/Anthos B.V.176 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9026318162ISBN-13: 9789026318160
Voeg toe aan wenslijstje