Mediation in praktijk - Hugo Prein

beroepsvaardigheden en interventietechnieken

Originele nieuwprijs: € 42.5

KORTE INHOUD

Mediation in praktijk gaat over conflictbemiddeling - mediation - in de breedste zin van het woord. Te denken valt aan echtparen die op een respectvolle manier willen scheiden, werknemers en werkgevers in een arbeidsconflict, ouders die in conflict raken met instanties als de jeugdhulpverlening en aan het onderwijs dat moet investeren in een 'vreedzame' school.

Dit boek is allereerst gericht op psychologen, maar is ook van belang voor juristen, notarissen, accountants en andere beroepsbeoefenaars die zich bezighouden met conflicten.

4e herziene druk

In deze vierde druk is de tekst op meerdere plaatsen grondig herschreven, aangevuld en aangepast aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

De auteur beschrijft de meest in aanmerking komende gesprekstechnieken die de mediator kan hanteren. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader ...
2010Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 42.5

Categorie

Details

2010Uitgever: BoomTaal: NederlandsISBN-10: 9085069874ISBN-13: 9789085069874