{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

De Marinewereld van Peter Spier - G. Boven

de Koninklijke Marine in honderd tekeningen

KORTE INHOUD

Ogenschijnlijk eenvoudige losse krassen op papier. Potloodschetsen uitgewerkt in Oost-Indische inkt en daar waar nodig ingekleurd. De tekenstijl van Peter Spier (1927) is rijk aan details, humoristisch en informatief. Van 1947 tot 1951 is Spier in dienst van de Koninklijke Marine en krijgt, na zijn opleiding, een plaatsing bij het marineblad Alle Hens. Voor dat tijdschrift maakt hij vele illustraties. Spier reist door het hele land en vaart aan boord van de Tromp, de Heemskerck en de Karel Doorman. Peter Spier is beroemd geworden dankzij een indrukwekkende reeks kinderboekenprenten.
 
In 1998 schenkt Peter Spier, zoon van de bekende tekenaar Jo Spier (1900-1978), zijn marinetekeningen aan het Marinemuseum in Den Helder. Zijn gift wordt indertijd in dankbaarheid aanvaard, omdat de verzameling op treffende wijze het marineleven in de jaren na de Tweede Wereldoorlog vastlegt. Een belangrijke historische bron, die onuitputtelijk lijkt. In ‘De marinewereld van Peter Spier’ zijn honderd marine-illustraties bijeengebracht. De Koninklijke Marine volgens Peter Spier. Het marineleven met een knipoog!

Van 15 oktober 2005 t/m 29 januari 2006 staat de tekenaar Peter Spier centraal in een tweetal exposities in het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Details

Originele verkoopprijs: € 22.5Uitgever: Schuyt inzake Just Publishers200584 paginasISBN-10: 9059941063ISBN-13: 9789059941069

Sleutelwoorden

nederlandse marine

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 27 / 271 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

hardcover met papieromslag 84 blz., full Colour. Leven en werk. ISBN 9789059941069 In zeer goede staat

€ 7.5

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)