{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

De renaissance van de visserij - Dr. Jan P. van de Voort

de Nederlandse deelname aan nationale en internationale visserijtentoonstellingen 1861-1907

KORTE INHOUD

Een nieuwe visserijwet in 1857 maakte een einde aan alle overheidssubsidies en aan vele beperkende bepalingen. Het bij die wet ingestelde College voor de Zeevisscherijen organiseerde in 1861 te Amsterdam de eerste internationale visserijtentoonstelling. Er zouden er vele volgen in binnen- en buitenland, soms wel twee per jaar. De laatste internationale visserijtentoonstelling met Nederlandse deelnemers vóór de Eerste Wereldoorlog was die te Antwerpen in 1907.
Een kern van reders, vishandelaren en wetenschappers slaagde erin Nederland aan de meeste visserijtentoonstellingen te doen deelnemen. De Nederlandse inzendingen werden vaak hoog gewaardeerd. Blijken van waardering in de vorm van medailles, erediploma’s, juryrapporten, alsmede catalogi en ingezonden voorwerpen werden teruggevonden in de collecties van het Museum Vlaardingen; zij vormen het uitgangspunt van de beschrijving in dit boek van de Nederlandse deelname.
De visserijtentoonstellingen hebben de ontwikkeling en modernisering van de visserij in Nederland en daarbuiten sterk beïnvloed: nieuwe scheepstypen, verbeterde vistuigen, betere conserveringstechnieken en de uitbreiding van de kunstmatige visteelt. De haringaanvoer verdriedubbelde in deze periode. De beroemde Engelse bioloog Thomas Henry Huxley (1825-1895) geloofde in 1883 nog ‘that the cod fishery, the herring fishery, the pilchard fishery, the mackerel fishery, and probably all the great sea fisheries, are inexhaustible’. Wij weten inmiddels wel beter...

Details

Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.2010158 paginasISBN-10: 9057306727ISBN-13: 9789057306723

Sleutelwoorden

visserij

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
nautiek.nlHeilooProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 27 / 271 tot 2 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

2010 Walburgpers Zutphen, hardcover 158 blz., geillustreerd. ISBN 9789057306723. Deze tentoonstellingen waren van invloed op de innovatie van materiaal en visvangstmethoden

€ 19.5

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)