Depressie - W.A. Nolen, O.J. Rafaelsen

oorzaken, verschijnselen en behandelingsmogelijkheden van de veel voorkomende stemmingsziekten depressie en manierzaken, verschijnselen

KORTE INHOUD

Veel mensen zijn bij tijd en wijle wel eens somber of verdrietig en niet in staat spanningen en problemen van het dagelijks leven te hanteren. Voor de meeste mensen is dat ook een kortdurende, voorbijgaande periode.
Meestal is verdriet een emotionele reactie op bepaalde ingrijpende gebeurtenissen in ons leven.
Bij sommige mensen echter kan de somberheid ernstiger en langduriger worden dan de oorzaak zou doen verwachten. Dan spreekt men van een depressie.
Over de oorzaken is weinig bekend, wel is zeker dat de een er vatbaarder voor is dan een ander en dat er vaak sprake is van een combinatie van factoren, die iemand depressief maken. In een tijd van economische recessie, werkloosheid en slechte wereldnieuwsbericht zien veel mensen het plotseling niet meer zitten. Ook het verlies van een naaste of de geboorte van een kind kan een depressie teweegbrengen. Dan zijn er nog factoren van lichamelijke, biologische en zelfs erfelijke aard, die een rol kunnen spelen.
Dit heldere, met veel inleving geschreven boek geeft ant...
1985Taal: Nederlandszie alle details...