Wat is Books in Belgium?

Een online marktplaats van Belgische makelij, waarop je tweedehands boeken kan kopen van particulieren en van professionele tweedehands boekhandelaars. Je kan er ook je eigen tweedehands boeken op verkopen.

Bij de ontwikkeling van Books in Belgium werden steeds vier doelen voor ogen gehouden:

SPECIALIST IN TWEEDEHANDS BOEKEN

Door onze specialisatie kunnen we heel gericht alle traditionele rompslomp en frustraties aanpakken. Behoud jouw tijd en energie voor de leuke dingen des (boeken)levens!

VEILIG &
BETROUWBAAR

Een online betaling doe je aan Books in Belgium als tussenpersoon. De gebruikelijke onzekerheid bij het kopen van tweedehands goederen op afstand wordt vermeden!

LOKAAL &
SOCIAAL

Je kan boeken ook bestellen voor afhaling en betaling ter plekke. Ontdek en steun lokale boekhandelaars, of ontmoet leuke nieuwe mensen in je omgeving!

WEG MET DE
WEGWERP- MAATSCHAPPIJ

Een papieren boek dat slechts eenmaal wordt gelezen? Miljoenen boeken kwijnen weg in onze huizen. Geef hen een nieuwe thuis, ze hebben nog zoveel te geven!

Waarom Books in Belgium?

Honderveertig miljoen boeken - zoveel verschenen er de afgelopen tweeduizend zomers. En elk jaar komen er nog tweeënhalf miljoen bij. Nogal wiedes dus dat het merendeel enkel tweedehands beschikbaar is - zeker in ons Nederlands taalgebied!

Omdat we zelf uit de tweedehandsboekensector komen, willen we de kale commerce en banaliteit van buitenlandse mastodonten vermijden. Als zeldzame Belgische speler blijven we hardnekkig verbeteren en inzetten op een lokale, sociale, inclusieve, eerlijke en vernieuwende aanpak. Stay tuned!

België?

De focus ligt expliciet op de Belgische markt. Dat wil zeggen dat alle boeken zich fysiek in bevinden, of dat ze tegen een redelijke verzendprijs naar een Belgisch adres kunnen gezonden worden. Buitenlandse verkopers zijn welkom, maar er staat een maximum op de verzendkosten.

Team

De menselijke machinerie achter Books in Belgium. Dit kernteam wordt bijgestaan door een resem freelancers en partners, om samen het beste boekenplatform ter wereld te bouwen!

Groeiend aanbod tweedehands boeken

Als context: toen Kapaza in april 2017 de geest gaf, stonden er zo'n 180.000 tweedehands boeken op te koop.

  • 120.000 in Maart 2016
  • 155.000 in Juni 2016
  • 170.000 in September 2016
  • 185.000 in Februari 2016
  • 200.000 in Juni 2017
  • 225.000 in Augustus 2017
  • 235.000 in Oktober 2017

Levensloop

Het zaadje van Books in Belgium werd gepland op deze boekenmarkt in Antwerpen in 2011. Ontdek onze geschiedenis in foto’s op onze blog!

Greep uit persartikels