Zomerspel - Christa Wolf

KORTE INHOUD

Op onnavolgbare wijze verweeft Christa Wolf de luchtige belevenissen van de spelers in 'Zomerspel' met hun werkelijke leven.
Een prachtige zomer, 'de zomer van de eeuw', zoals ze later, na een koude winter in de stad, zullen zeggen. Een groep intellectuelen vormt een kolonie in een dorp Mecklenburg.
Ze brengen de tijd door met filosoferen, van het onbezorgde buitenleven genieten en met toneelspel dat vloeiend overgaat in de dagelijkse beslommeringen.
Terugkijkend op deze zomer, lijkt het een onbegrijpelijke idylle, maar een onbekend noodlot hing voortdurend in de lucht...
'We wisten dat we bij elkaar wilden zijn. Het kwam voor at we ons afvroegen hoe we eens aan deze jaren zouden denken, wat we elkaar en anderen daarover zouden vertellen. Maar we hebben niet echt geloofd dat onze tijd beperkt was. Nu alles voorbij is, kan ook die vraag beantwoord worden. Nu Luisa is vertrokken, Bella ons voorgoed heeft verlaten, Steffi dood is, de huizen verwoest zijn, wordt het leven weer overheerst door herinnering.'
1989Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1989Uitgever: Van Gennep183 paginasTaal: Nederlands