Zo werken onze hersenen - Susan Greenfield

het menselijk brein ontrafeld

KORTE INHOUD

Onze hersenen zijn de controlekamer van ons lichaam die alle aspecten van ons bestaan regelt. Het is een opslagplaats van informatie van waaruit feilloos richtlijnen worden gegeven voor zowel essentiële functies als ademhaling en het op peil houden van onze bloeddruk, als gewone dagelijkse handelingen. Maar onze hersenen zijn ook de bakermat van onze gedachten, onze gevoelens en ons zelfbewustzijn.
In dit boek gaat de auteur prof. Susan A. Greenfield dieper in op dit unieke orgaan en zijn complexe wisselwerking met de rest van het lichaam. We kijken door de krachtigste microscopen en gebruiken de laatste technologische snufjes om ingenieuze structuren haarfijn in beeld te brengen. We gaan na waar de hersenen hun informatie halen en hoe ze deze gegevens verwerken.
Om makkelijker tot een inzicht te komen , worden vergelijkingen gemaakt met voorbeelden uit de natuur en maken we gebruik van een verwijzingssysteem om verbanden te leggen tussen de hoofdstukken. En we bekijken aan de hand van ziektebeelden wat er kan ...
1997Taal: Nederlandszie alle details...

uitgelicht door de verkoper

Voeg toe aan wenslijstje

Details

1997Uitgever: Lannoo/Terra192 paginasTaal: Nederlands