De achterkant van het tapijt - Willem Gooijer

een zoektocht naar de rol van het toeval in de wereld

Originele nieuwprijs: € 24.95

KORTE INHOUD

Het toeval bestaat. Daar is vrijwel iedereen het mee eens. Maar hoe aanwezig is het toeval in ons leven? Wat kunnen we wel en niet beïnvloeden? En hoe onzeker maakt dit ons?
In De achterkant van het tapijt (Een zoektocht naar de rol van het toeval in de wereld) wordt op verschillende niveaus onderzocht in hoeverre het toeval, sommigen spreken zelfs van het lot of het noodlot, zich voordoet en op welke wijze de mens hiermee is omgegaan. Hoe hebben filosofen, wetenschappers, kunstenaars en ook theologen tegen het toeval aangekeken en wat betekenen deze inzichten voor de hedendaagse mens die zich ervan bewust is dat de maakbare samenleving van nu juist zo weinig mogelijk aan het toeval wenst over te laten. Het is een zoektocht met verrassende conclusies die tevens een handreiking biedt om het bestaan van onzekerheden in ons leven te accepteren en te relativeren.

'God dobbelt niet' is een gevleugelde uitspraak van Albert Einstein. Einstein, die met zijn twee relativiteitstheorieën aan de basis stond van de moderne ...
2015Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 24.95

Categorie

Details

2015Uitgever: IJzerVertaler: Elles Assink-Kroon346 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9086841236ISBN-13: 9789086841233