{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Puntjes op de ij - Wijmeersch

Over records, vrouwen en doping

KORTE INHOUD

Jarenlang was Erik Wijmeersch een van de beste Belgische sprinters, die ons land vertegenwoordigde op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. In 1996 werd hij Europees kampioen. Altijd stond hij klaar met een oneliner en hij nam zelden een blad voor de mond, maar nooit eerder vertelde hij zijn hele levensverhaal.

In DE PUNTJES OP DE ij weidt Wijmeersch, het enfant terrible van de atletiek, uit over zijn jaren aan de top. Over zijn titels en records, maar ook over de keerzijde van de medaille. De kleine kantjes van zijn bestaan, het bedrog van de topsporter, de dopingfraude die nooit veraf is, de eenzaamheid van de sprinter die heil zoekt bij producten, vrouwen en foute dokters. Wijmeersch beschrijft pijnlijk gedetailleerd hoe hij met beide voeten in de valkuilen van de topsport is getrapt. Hoe een dopingbestrijder hem het gebruik van groeihormoon aanraadde, hoe zijn dokter hem bevoorraadde met de zwaarste producten, hoe een eenvoudige jongensdroom uitgroeide tot één grote nachtmerrie. Topsport katapulteerde hem eerst naar de top en duwde hem vervolgens in een diep dal.

DE PUNTJES OP DE ij biedt een straffe blik achter de schermen van de Belgische topsport. Het is de eerlijke biecht van een kampioen die klaar is om af te rekenen met zijn verleden. Dit meeslepende boek over records, vrouwen en doping neemt je mee van het zweet van de piste naar de steegjes in Brussel en de gevaarlijke cocktails van louche dealers. Het is een boek dat je nu eens doet lachen en dan weer opschrikt. Kortom, het is Wijmeersch op z'n best.

Koop vanaf € 25
Goodreads Rating 4

Categorie

Non-fictieBiografisch

Details

Uitgever: Halewyck, Uitgeverij Van2008231 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9056178792ISBN-13: 9789056178796

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
The King of BooksBrasschaatProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 43 / 431 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoperBoek

Het boek is in prima staat en is misschien 1 tot 2 keer gelezen en de kaft kan lichte gebruikerssporen vertonen. De pagina's zijn zoals nieuw. Geen geschrijf op pagina's.Soms enkel de naam van de eigenaar en/of een voorwoord van de auteur op de eerste pagina.s

€ 25
The King of BooksBrasschaatProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 43 / 431 tot 3 dagen
- Vraag meer info aan verkoper

€ 25

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)