Wat zit er in mijn genen? - Cassiman, Jean-Jacques

KORTE INHOUD

Hoe ver staat de geneeskunde op het gebied van de genetica?
Onze nakomelingen worden ‘maakbaar’
De auteurs zijn specialisten van wereldniveau
Jean-Jacques Cassiman
Wat zit er in mijn genen?
Arend Soog is nu nog een embryo. We dringen door tot de kleinste bouwsteentjes van zijn lichaam: het DNA, waaronder zich zijn genen bevinden. Arends DNA muteert voortdurend en meestal onschuldig. Krijgt de rokende volwassene Arend longkanker? Een ongeval, knie-operatie en ziekenhuisinfectie leiden tot de vaststelling van chronische reuma bij Arend. Genetische tests zullen uitsluitsel geven in het gerechtelijke getouwtrek...
De laatste decennia ontwikkelen genetici vernuftige technieken die de impact van de genen op onze gezondheid – en op gerechtelijk, sociologisch en antropologisch onderzoek - blootleggen. DNA-tests laten zien of onze voortplantingscellen met erfelijke ziekten belast zijn. Onze nakomelingen worden ‘maakbaar’. En als het maatwerk toch niet slaagt, opent de genetica nieuwe paden om erfelijke aandoeningen te behandelen. Gentherapie, stamceltherapie, genetisch klonen: het barst van de beloften.
Dit boek openbaart de baanbrekende verworvenheden van de genetica. Via heldere uitleg bij wetenschappelijke termen en ontwikkelingen, via illustraties en anekdotes ontvouwt zich de complexiteit van een onzichtbare microkosmos.
Het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid realiseerde het boekproject in samenwerking met het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht (K.U. Leuven) en onder leiding van prof. JEAN-JACQUES CASSIMAN. De auteurs zijn specialisten met internationale ervaring en faam.
Lees verder...
2005Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2005Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij229 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058263061ISBN-13: 9789058263063
Voeg toe aan wenslijstje