Voeding en gezondheid - John Van Camp; Stefaan De Henauw

een overzicht van de functionele componenten in levensmiddelen en van de relatie voeding en gezondheid

KORTE INHOUD

Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezond-heidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen.
Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobe-schikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens.
In een tweed luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Vershillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschi...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2007Uitgever: Uitgeverij Lannoo132 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020966006ISBN-13: 9789020966008
Voeg toe aan wenslijstje