Veurnse kroniek - Suzy Vanhaverbeke, Robert Bernaert, Alain Deburchgraeve

KORTE INHOUD

KORTE INHOUD
Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als handboek voor geschiedenis, zal het zeker ook tal van belangstellenden en toeristen boeien. Het vertrekt van de hypothese dat de lezer geen historische bagage heeft. Heel concreet, met veel fotomateriaal, wordt de soms zo abstract lijkende geschiedenis aanschouwelijk opgebouwd. Van in de vroege middeleeuwen tot heden wordt het een boeiend verhaal. Een verhaal dat zich niet afspeelt vér van ons. Integendeel, rondom ons kunnen wij tot op vandaag de sporen ervan ontdekken. Tevens ervaren we hoe nauw het wel en wee van Veurne verweven zit in dat van Vlaanderen en van gans het Westen.
Als onderwijsmethode sluit dit zeker aan bij de nieuwe tendensen : het is een beschavingsgeschiedenis, en geen opsomming van veldslagen en oorlogen. Bovendien wordt het ons duidelijk hoezeer wij aan alle kanten geworteld zitten in dit verleden.
Als toeristische gids zal het de bezoeker helpen beter te begrijpen en te onthouden wat hier te zien is. Aansluitend op zijn algemene kennis...
1980Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1980Uitgever: Werkgroep COV112 paginasTaal: Nederlands