Verhalen, gedichten, toneel - Rabindranath Tagore

KORTE INHOUD

Natuurlijk gaat het me in dit boek om de verhalen. Het is een deftig ogend boek uit de serie ‘Pantheon der winnaars van de Nobelprijs voor Literatuur’ uitgegeven door de Nederlandse Boekenclub (!) te Den Haag (1958). Het is een vertaling door dr. Arnold A. Bake.
Meester is een verhaal, eigenlijk een soort raamvertelling die zo is geschreven dat je aan het einde het begin, het raam, weer gaat lezen. Het gaat over de verhouding van een rijk zoontje en zijn eenvoudige leraar. Uiteindelijk wordt die leraar door de onderhand volwassen zoon in de puree geholpen waar die leraar heel waardig mee omgaat. Het wordt wel zijn dood.

Hongerige stenen. De ik-persoon ontmoet reizend met de trein en wonderlijke man die zijn verhaal vertelt over zijn verblijf in de buurt van katoenbouw om belasting te innen. Het is bij een oud paleis waar de mensen eigenlijk niet durven te zijn. Hij is er juist wel en merkt dat hij s’avonds en s’nachts in een soort droom toestand visioenen heeft die te maken lijken te hebben met het verleden van...
1958Taal: Nederlandszie alle details...

1x bekroningen & co

Categorie

Details

1958Uitgever: NBC421 paginasTaal: Nederlands