Uilen roepen - Janet Frame

KORTE INHOUD

'Uilen roepen' beschrijft de lotgevallen van een aan lager wal geraakt Nieuwzeelands gezin. De kinderen Francie, Toby, Daphne en Chicks zoeken naar schatten op hun liefste speelterrein, een vuilnisbelt. Ze dromen van een betere toekomst, maar wat staat verder af van een kinderdroom dan de dood, ziekte en opname in een psychiatrische inrichting?
In deze debuutroman, waarin de belevingswereld van de kwetsbare, uiterst gevoelige Daphne centraal staat, verwerkt Frame de thema's en motieven die in haar latere, onverbloemd autobiografische romans terugkeren.
Ook hier schrijft zij niet met een pen, maar met een toverstokje: de zuiverheid van haar taal en de kracht van haar poëzie verlenen haar soms bizarre, dikwijls trieste relaas een magische bekoring.

Vergeefs proberen vier kinderen uit een verarmd Nieuwzeelands gezin te ontkomen aan de doem van hun uizichtloze jeugd. Ook in deze debuutroman speelt Janet Frame het klaar een somber thema te voorzien van een extra dimensie: dankzij haar schitterende, poëtische stijl, b...
1994Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1994Uitgever: De Geus220 paginasTaal: Nederlands