Topvrouw in 7 stappen - Annette Onrust

jouw weg naar de boardroom

Originele nieuwprijs: € 27

KORTE INHOUD

Het aantal vrouwelijke bestuurders in de top van het bedrijfsleven neemt af. Het streefcijfer van 30% vrouwen in bestuursfuncties bij beursgenoteerde ondernemingen wordt bij lange na niet gehaald: de actuele stand is een bedroevende 7,1 %. De traditionele route naar de top blijkt
duidelijk voor het ene geslacht beter te werken dan voor het andere. En dat is zonde, want het is bekend dat diversiteit in de top een organisatie innovatiever en succesvoller maakt. Om nog maar te zwijgen van het stuwmeer van onbenut vrouwelijk potentieel.

Over waar het mis gaat zijn al vele rapporten geschreven. Zondebokken als het old boys network en het glazen plafond kennen we allemaal. Maar er zijn meer beren op de weg: van enkel mannelijke rolmodellen raken vele vrouwen op weg naar de top verwijderd van wie ze zelf zijn en waar ze voor staan. En veel meer dan mannen zijn vrouwen voorzichtig in het uitspreken van hun ambitie, maken ze niet genoeg zichtbaar wat ze doen, worstelen ze met de combinatie van werk en gezin.

Is het dan e...
2017Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 27

Categorie

Details

2017Uitgever: Uitgeverij Thema168 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9462720975ISBN-13: 9789462720978