Stenen vertellen verhalen - Louis Gysens

Acht eeuwen geschiedenis Sint Leonarduskerk Zoutleeuw

KORTE INHOUD

Dertig jaar geleden publiceerde de vzw "De Vrienden van Zoutleeuw" het schitterende boek "Stenen vertellen verhalen", over acht eeuwen bouwgeschiedenis van de Sint-Leonarduskerk in Zoutleeuw. Omdat het al jaren uitverkocht is, verschijnt een nieuwe druk.
De bouwgeschiedenis van de Sint-Leonarduskerk start al vroeg in de 13de eeuw en zet zich nog altijd door. Aan de hand van oude manuscripten en kerkrekeningen neemt wijlen Louis Gysens ons eeuwen terug mee in de tijd. Hij vertelt ons het verhaal van de prille kapel die in de loop van de geschiedenis uitgroeide tot het imposante bouwwerk zoals wij het vandaag de dag nog steeds kennen.
De vernieuwing van de schatkamer die op 31 maart 2006 officieel werd ingehuldigd, was voor de vzw een uitstekende gelegenheid om een tweede uitgave van het boek voor te stellen.
De inhoud bleef grotendeels gelijk met de eerste uitgave. Wel werden enkele recente restauraties mee opgenomen. Ook nieuw zijn de 16 bladzijden kleurenfoto’s, die de tweede uitgave bijzonder aantrekkelijk ...
2006Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2006Uitgever: Ripova124 paginasTaal: Nederlands