Spreekuur onder een boom - Hilde Eynikel

lepradokter Frans Hemerijckx 1902-1969

KORTE INHOUD

16 juli 1929, de laatste stoomstoot van de ‘Albertville’. De familie van Frans Hemerijckx staat op de kade en maakt gebaren: een pen die schrijft, een handkus. Vol idealisme vertrekt de jonge dokter naar Tschumbe, Congo.
De brousse heeft Frans in haar greep. En het zwarte volk dat lijdt aan lepra. In het voetspoor van Pater Damiaan wil hij deze ziekte bestrijden. In Kongo. In India. In de hele wereld. Vol vechtlust en enthousiasme, nog aanstekelijker dan lepra. En met succes: de spreekuren onder de bomen bestaan vandaag nog.
Tienduizenden ex-lepralijders, het verlies van zijn eerste vrouw, de eretekens voor zijn inzet, het geweld van oorlog en natuur, het eenzame leven ver van zijn tweede vrouw Betsy… Hilde Eynikel schreef de levensechte biografie van deze Ninoofse broussedokter, in opdracht van de Damiaanactie.
Fruitkisten vol flinterdunne papiervellen en exotische foto’s: intieme brieven van Frans aan Betsy, hartelijke correspondentie van Betsy’s moeder, rapporten en herinneringen. De auteur kon het nooit eerd...
2002Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

2002Uitgever: Davidsfonds - Leuven208 paginasTaal: Nederlands