Wicca-kookboek - Scott Cunningham

de magie van ons voedsel

KORTE INHOUD

Wicca-expert Scott Cunningham deelt met de lezer zijn encyclopedische kennis van de magische krachten van voedsel.
Waarom heeft kaviaar de reputatie van zinnenprikkelend voedsel, en welke prettige verrassingen hebben vanille en pepermunt voor ons in petto? Worden onze intuïtieve vermogens versterkt door het nuttigen van paddestoelen, en krijgen we na het kauwen op selderijstengels ineens heldere gedachten?
Wicca-kookboek bestaat uit vijf delen: een korte inleiding over magie in de keuken;
de magie van voedsel: een encyclopedisch overzicht, gerangschikt naar genre (graanproducten, kruiden, groenten en fruit); magische diëten; recepten en aanvullend materiaal.
Recensie(s)
Wicca's (moderne heksen) houden zich bezig met magie die gebaseerd is op oud volksgeloof en oude religie. Rondom het gebruik van de voeding bestaan veel rituelen die verbonden zijn aan de godsdienst, streek enz. In dit boek wordt verteld hoe we voedsel ritueeel kunnen kiezen, klaarmaken en gebruiken om veranderingen in ons leven aan te brengen, zodat we geestelijk en lichamelijk beter en met meer energie kunnen functioneren. In de praktijk van de volksmagie wordt gebruikgemaakt van hulpmiddelen om de rituelen kracht bij te zetten. In de eerste hoofdstukken wordt uitgelegd wat voedingsmagie behelst en hoe we hiermee dagelijks en met de feestdagen kunnen werken. Ook wordt ingegaan op de voedingsproducten, die gerubriceerd worden besproken, zoals: groenten, fruit, noten, maar ook de magische resultaten zoals gezondheid en beter worden, spiritualiteit enz. Tot slot in de bijlagen tabellen, symbolenlijst, woordenlijst, bibliografie en register. Geen echt receptenboek, maar het bevat wel diverse recepten als voorbeeld.
Lees verder...
2003Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2003Uitgever: Gottmer Uitgevers GroepIllustrator: J. Hewitson392 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9069636050ISBN-13: 9789069636054
Voeg toe aan wenslijstje