Het Lam Gods - Schmidt

Nieuwprijs: € 34.5

KORTE INHOUD

In de Sint-Baafskathedraal van Gent hangt een van de meest glorieuze retabels van de westerse schilderkunst: Het Lam Gods van de gebroeders Hubrecht en Jan van Eyck. Hoe ontstond het werk en hoe werd het gerestaureerd? Wat stelt het precies voor? Welke van de gebroeders heeft het leeuwendeel geschilderd?

Hoewel bedoeld als brede historische en kunsthistorische kennismaking, schuwt dit boek geen originele stellingnamen. Door bijkomend onderzoek komt Peter Schmidt tot enkele nieuwe standpunten in de interpretatie van het retabel. Luik voor luik wijdt hij ons in in de unieke iconografie en geeft hij een indringende kijk op de middeleeuwse denkwereld.

Nieuw zijn ook de loepzuivere opnamen. De uitzonderlijk hoge camerakwaliteit laat de vierentwintig panelen zien in al hun verbazingwekkend frisse details.

Theologie, bijbel, kunst en cultuur vormen het studiegebied van Peter Schmidt. Geen wonder dat Het Lam Gods hem bijzonder fascineert. PETER SCHMIDT is lid van het kapittel van Sint-Baafs. Hij was gedurende vele jaren...
2005Taal: Nederlandszie alle details...
Nieuwprijs: € 34.5

Categorie

Details

2005Uitgever: VBK Media143 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9077942033ISBN-13: 9789077942031
Voeg toe aan wenslijstje