{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

De slag om Stalingrad 1942-1943 - S. Walsh

KORTE INHOUD


De veldslag die het volledige Duitse zesde leger vernietigde en het definitieve keerpunt betekende in de oorlog tegen HitlerDe Duitse invasie van Rusland in 1941 was Hitlers grootste gok in zijn jacht op Lebensraum - bij Stalingrad bleek dat hij mis gegokt had. Dit boek vertelt de geschiedenis van de grootste slag uit de Tweede Wereldoorlog, het beslissende keerpunt in de oorlog in het oosten. Het geeft een uitvoerig historisch overzicht van de slag die het Duitse leger uitputte en de oorlog in het oosten tegen de Duitsers zelf richtte. De deskundige tekst is uitgebreid geïllustreerd, ook met nooit eerder vertoonde foto's uit voormalige sovjetarchieven en gedetailleerde kaarten die de ontwikkeling van de strijd verduidelijken. De slag om Stalingrad benadrukt de strategische betekenis van de stad en gaat dieper in op de sovjetverdediging, de verwoesting veroorzaakt door de bombardementen van de Luftwaffe en de beschietingen van beide kanten. Het beschrijft en verklaart de voorbereidingen van de sovjets voor een tegenoffensief tegen de zwakke vleugels van de Duitse troepen, hoe het zesde leger snel werd omsingeld en tot een almaar kleiner gebied werd teruggedrongen, en hoe Friedrich Paulus weigerde om Hitlers orders te negeren en daarmee het lot van het zesde leger uiteindelijk bezegelde. Bovendien komen de ontberingen van de soldaten in de brandende hel die de stad geworden was, gedetailleerd aan de orde, ook aan de hand van citaten van betrokken soldaten. In de laatste hoofdstukken worden de gevolgen van deze slag voor de Duitsers en Russen besproken en de invloed die hij op de totale Tweede Wereldoorlog gehad heeft. Ten slotte geven twee bijlagen een overzicht van de troepen van beide partijen die aan de slag deelnamen, en een chronologische weergave van de belangrijkste gebeurtenissen.
Details

Uitgever: Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU2001176 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9024379091ISBN-13: 9789024379095

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
DefencerBRECHTParticuliere verkoperBetrouwbaarheid: 14 / 141 tot 4 dagen
- Vraag meer info aan verkoperHardcover

€ 24.95

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)