Italie. De best bewaarde geheimen - Siegfried De Vaere

de best bewaarde geheimen

KORTE INHOUD

Welke bekende geliefden kwamen dramatisch om het leven in de buurt van Rimini?
Waarom kiest Ferrari een steigerend paard als logo?
Verbergt het Vaticaan echt vier vrouwen?
Wie ontcijfert als eerste het magische vierkant in Capestrano?
Waar woonde de merkwaardigste bandiet ?
Italië is het vakantieland bij uitstek. Maar achter de zonovergoten kunststeden, de drukbezochte monumenten, de gevarieerde natuur en de lekkere keuken schuilt heel wat meer. Een land met een rijk, maar vaak verborgen verleden, dat staat vast.
Dit boek begint waar de ‘gewone, traditionele’ reisgids ophoudt. Het verrast u met de merkwaardige trekjes van historische figuren, vertelt het verhaal van de typische Italiaanse lekkernijen, neemt u mee naar ongekende, prachtige plekken en onthult goed verborgen geheimen. Het laat u proeven van een nieuw Italië…
Classicus SIEGFRIED DE VAERE werkte vele jaren als reisleider in verschillende regio’s van Italië. Hij verzamelde de verrassendste anekdotes, verhalen, realia en mythen uit de Italiaanse geschiedenis. Een fascinerende mix van pittige weetjes, gerangschikt per stad. Een originele, onmisbare wegwijzer voor elke Italofiel.
CARINE CUYPERS is grafisch vormgeefster en fotografe. Een half leven geleden werd ze verliefd op Italië. Eerder verscheen van dit duo Italië. Al wat je niet in je reisgids vindt.
Lees verder...
2009zie alle details...

Details

2009Uitgever: DavidsfondsIllustrator: C. Cuypers224 paginasISBN-10: 9058265846ISBN-13: 9789058265845
Voeg toe aan wenslijstje