Romaansch. De Romaansche stijl (1000-1250) en het overgangstijdperk naar de Gothiek. Met 21 platen en meer dan 300 figuren tusschen den text. [zoekhulp: Romaanse Stijl) - GODEFROY J.

KORTE INHOUD

Hardcover, mooi decoratief linnen met goudopdruk (naar een ontwerp van de auteur), 4to, 155 pp., illustraties in ZW, met 7 pp. register.
Noot LT: In zijn Voorwoord wijst de auteur op het volgende: 'De critiek op de reproductiewijze van het eerste deel (over de Empire-stijl, LT) deed den uitgever besluiten zich voor het tweede deel grootere kosten te getroosten.'
Dat lees je niet vaak. En voorwaar, deze uitgave mag gezien worden: Franse binding waardoor het boek mooi openvalt zonder spanning op de scharnier, netjes genaaid, zeer verzorgde bladschikking met brede marges en vignetten, keurige ondertiteling van de afbeeldingen, gedrukt op duur cremekleurig papier met een hoog cellulose-gehalte, uitstekende fotogravure.
Veel aandacht in dit werk voor kerkgebouwen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Engeland, Skandinavie, Italie, Spanje en Portugal. Ook de bouwstijl van kloosters komt aan bod.
Wie aandachtig toekijkt, vindt hier de origines van de Art Nouveau en zelfs van de Art Deco. Niets...
1912Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

1912Uitgever: Wed. J. Ahrend en Zoons Uitgevers-Maatschappij155 paginasTaal: Nederlands