Palestijnse Gebieden - Robert Soeterik

Originele nieuwprijs: € 19.5

KORTE INHOUD

De Palestijnse Gebieden zijn geen staatkundige eenheid. De term verwijst naar twee delen van het voormalige Mandaat gebied Palestina – de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. In 1967 bezette Israël beide gebieden.
In de jaren negentig van de vorige eeuw bestond de hoop dat de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO zouden uitmonden in de vorming van een Palestijnse staat.
Dat is niet gelukt. Sindsdien is er sprake van een, vaak bloedige, patstelling. De uitwerking daarvan is ontwrichtend voor de Palestijnse samenleving, op alle niveaus. Hoe het dagelijks leven er uitziet voor de meeste Palestijnen, wat hun hoop en verwachtingen zijn, daarover gaat onder meer dit deel van de Landenreeks.

De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clichés te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt...
2010zie alle details...
Originele nieuwprijs: € 19.5

Categorie

Details

2010Uitgever: LM PublishersReeks: Landenreeks132 paginasISBN-10: 9460220770ISBN-13: 9789460220777