Dagboek van de duivel - Robert K. Wittman

de jacht op de verloren gewaande papieren van nazi-ideoloog Alfred Rosenberg

Originele nieuwprijs: € 24.95

KORTE INHOUD

Ze vormden ooit belangrijk belastend bewijsmateriaal in de Neurenbergse processen waarin de belangrijkste nazi-kop-stukken werden berecht: de 425 pagina's tellende dagboeken van nazi-ideoloog en Reichsminister Alfred Rosenberg. Na de processen bleken ze spoorloos verdwenen, niemand kon ze meer vinden, en decennialang werden de nationaal-socialistische sleuteldocumenten als verloren beschouwd.
>
Tot hoofdarchivaris van het Amerikaanse Holocaust Memorial Museum in Washington te horen kreeg dat de hoofdaanklager van Neurenberg de dagboeken wel eens ontvreemd zou kunnen hebben. FBI-onderzoeker Robert K. Wittman - gespecialiseerd in het traceren van verloren gewaande historische documenten - kwam Rosenbergs dagboeken op het spoor. In 2013 kon hij ze overhandigen aan het Holocaust Memorial Museum. Hoe kreeg Wittman dit voor elkaar?

Samen met Pulitzer Prize-winnaar David Kinney beschrijft Wittman in Dagboek van de duivel de jacht op het omstreden egodocument. Tegelijk biedt het boek een analyse van de ideeën van Rose...
2016Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 24.95

Categorie

Details

2016Uitgever: PelckmansVertaler: Fred Hendriks496 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9460030696ISBN-13: 9789460030697