De zeven levens van Rome - Robert Hughes

een cultuurgeschiedenis van de eeuwige stad

KORTE INHOUD

De zeven levens van Rome is het allesomvattende relaas van het fascinerende en betoverende Rome. Het is het turbulente levensverhaal van zevenentwintig eeuwen, van een stad met zeven levens, gebouwd op zeven heuvels. Robert Hughes schreef een meesterlijk boek, dat zijn bouwstenen in de cultuur van het oude, maar ook van het moderne Rome vindt.

Rome wordt niet ten onrechte wel `de Eeuwige Stad genoemd. In de klassieke oudheid was het de superieure hoofdstad van het Romeinse Rijk, sinds de kerstening het centrum van de christelijke wereld de stad der pausen , en vanaf het einde van de 19de eeuw hoofdstad van een eindelijk weer verenigd Italië.

Door de eeuwen heen heeft deze metropool, zinderend als civiel, politiek en religieus centrum, als geen ander weten te leven met verleden en heden. Robert Hughes heeft dat heden en verleden, de geschiedschrijving en het drama van deze wereldstad verweven tot een magistraal boek waarin kunst, architectuur, politiek en religie, intrige, roem, geld en macht elkaar in evenwicht houden.
Lees verder...
2009Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2009Uitgever: Uitgeverij Balans511 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9460031846ISBN-13: 9789460031847
Voeg toe aan wenslijstje