Retiese koppen - René Stappaerts, Paul Stappaerts

KORTE INHOUD

Stappaerts is een naam die klinkt als een klok in Retie. Niet dat er zoveel leden van rondlopen, wel omdat hij zo betekenisvol is. René Stappaerts (83) heeft voor een stuk mee het leven bepaald in dit Kempische dorp. Als hoofdonderwijzer voedde hij decennialang de jeugd mee op en als geschiedschrijver legde hij de Retiese cultuur-historische wortels bloot. Hij bereidt nu zijn derde boek voor: Retiese koppen , samen met zijn zoon, priester Paul Stappaerts (59).

De titel van René Stappaerts nieuwe boek is misschien een beetje misleidend. Bij Retiese koppen denk je nogal makkelijk aan een plaatselijke grootheden. In dit geval blijven die echter beperkt tot de Retiese geestelijken. Het verklaart ook meteen waarom René's oudste zoon Paul, die als priester actief is, meewerkt aan de ontwikkeling van het boek.

,,Sinds het begin van dit jaar zijn we er met zijn tweeën, dagelijks van 's morgens tot 's avonds, mee bezig. Het vergt enorm veel opzoekingswerk in heel het Vlaamse land. We deden research in kloosterorden en a...
Taal: Nederlandszie alle details...

Categorie

Details

472 paginasTaal: Nederlands