Pluche - Femke Halsema

politieke memoires

KORTE INHOUD

'Pluche' is een openhartige autobiografie waarin Femke Halsema zich rekenschap geeft van haar politieke jaren zonder zichzelf te ontzien. Het boek geeft een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek.
11 januari 2011 - Femke Halsema vertrekt uit de Tweede Kamer. Na twaalfenhalf jaar is het afscheid definitief: van vertegenwoordiger van een collectief wil ze weer individu worden.
In 'Pluch' blikt ze terug op haar leven in de landelijke politiek: van haar begintijd als nieuwbakken Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. De beschrijft de invloed die de politiek op haar leven heeft gehad - op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen.
Halsema's politieke carrière valt samen met een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders veranderden de Ned...
2016Taal: Nederlandszie alle details...