Brussel is ook van ons - Marc Platel

een Vlaamse randbewoner getuigt

KORTE INHOUD

Hoe moet het verder met Brussel? De hoofdstad verfranst zienderogen. Van de indertijd toegekende taalfaciliteiten in zes Vlaamse gemeenten rond Brussel lijken de Vlamingen zelf meer en meer gebruik te moeten maken. Hoewel het bestuur in die gemeenten officieel Nederlanstalig is, wordt het leven in realiteit stilaan meer internationaal en dus Franstalig.

Brussel. Al jaren een politiek onderwerp waar de regering geen uitweg voor vindt. Als journalist beleefde Marc Platel alle opeenvolgende staatshervormingen en de zoektocht naar een Vlaamsvriendelijk samenlevingsmodel voor onze hoofdstad. Met een verregaande staatshervorming in het vooruitzicht onderzoekt deze ooggetuige de toekomst van Brussel en de Vlaamse Rand. Platel neemt een duidelijk Vlaamsgezind standpunt in. Of er nu een splitsing van België komt of niet, Vaaanderen moet vechten voor Brussel.

Journalist MARC PLATEL weet waarover hij spreekt: hij woont al jaren in de Vlaamse Rand rond Brussel en ijvert er voor het behoud van het Vlaamse karakter van zijn gemeente, Kraainem. Over alle opeenvolgende staatshervormigen schreef Marc Platel onder meer Communautaire geschiedenis van België. Van 1830 tot vandaag.
Lees verder...
2007Taal: Nederlandszie alle details...

Details

2007Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij110 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058264920ISBN-13: 9789058264923
Voeg toe aan wenslijstje