Volg het witte konijn ... in de wereld van de filosofie - Philipp Hübl

in de wereld van de filosofie

KORTE INHOUD

Verwondering is het begin van alle filosofie, zegt Aristoteles. Filosofen zoeken zowel vanuit hun nieuwsgierigheid als verwondering naar verklaringen voor het leven van alledag. Terwijl natuurwetenschappers willen weten waarom iets gebeurt, richten filosofen zich op het wezen van de dingen en stellen 'watvragen' zoals: Wat is kennis? Wat zijn natuurwetten? Wat is de dood? Ook is filosofie de wetenschap van fundamentele begrippen die ons helpen de werkelijkheid om ons heen te begrijpen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan ruimte, tijd, taal, betekenis, waarheid, rechtvaardigheid of schoonheid.

Volg het witte konijn ... in de wereld van de filosofie is een inleiding in de moderne filosofie. In tien hoofdstukken wordt op heldere en toegankelijke wijze antwoord gegeven op grote filosofische vragen zoals: Kun je zonder gevoelens leven? Bestaat God? Kunnen we onze beslissingen vrij nemen? Waarom is schoonheid belangrijk?

- Philipp Hübl is hoogleraar theoretische filosofie aan de Universiteit van Stuttgart. Hij heeft filosofie en taalwetenschap gestudeerd in Berlijn, Berkely, New York en Oxford.
Lees verder...
2014zie alle details...

Details

2014Uitgever: Amsterdam University Press336 paginasISBN-10: 908964685XISBN-13: 9789089646859
Voeg toe aan wenslijstje