Een huis zonder spiegels - Padma Viswanathan

Originele nieuwprijs: € 32.5

KORTE INHOUD

Een huis zonder spiegels beschrijft het leven van één vrouw, Sivakami (1896-1966), en maakt ons deelgenoot van een India dat we nog nooit hebben gezien.
De brahmaanse Sivakami is tien jaar oud als ze trouwt met Hanumarathnam, astroloog en genezer. De sterren zeggen dat hij in het negende jaar van zijn huwelijk zal kunnen sterven. Alles hangt af van de horoscoop van zijn kinderen.
De geboorte van Thangam, hun gouden dochter, verandert niets, maar de geboorte van Vairum, hun rusteloze, intelligente zoon, bezegelt het ondenkbare: hij veroordeelt zijn vader tot de dood.
Sivakami, achttien en weduwe, onderwerpt zich aan de regels van haar kaste. Ze scheert haar hoofd, kleedt zich in wit en mag niemand aanraken van zonsopgang tot zonsondergang. Ze pleegt echter één daad van verzet: ze gaat terug naar het huis van haar echtgenoot om haar kinderen op haar manier op te voeden en met de hulp van de trouwe Muchami het land te beheren voor haar zoon.
Geen daad is zonder gevolgen, en terwijl politiek en sociale revoluties bot...
2009Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 32.5

Categorie

Details

2009Uitgever: OverAmstelVertaler: Ineke van Bronswijk703 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9049951104ISBN-13: 9789049951108