Nederland Stromenland - P. Lucardie

een geschiedenis van de politieke stromingen

Originele nieuwprijs: € 18.95

KORTE INHOUD

ÔPolitiek is saaiÕ kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zeggen. Politiek blijkt ook in dit land soms een strijd op leven en dood. Maar waar het precies om gaat blijft vaak onduidelijk.
Om de politiek van vandaag te begrijpen, is enige kennis van het verleden nodig. Waarom kunnen liberalen, sociaal-democraten en christen-democraten elkaar soms fel bestrijden, en dan weer vreedzaam samenwerken? Waarom wekte het gedachtegoed van Pim Fortuyn zulke heftige weerstanden op?
Hebben afwijkende politieke geluiden het altijd zo moeilijk in dit land? Nederland Stromenland beschrijft het ontstaan en de ontwikkeling van de politieke stromingen in Nederland, zowel de hoofdstromingen als de randstromingen: anarchisme, nationalisme, communisme. De politieke partijen van vandaag zijn de erfgenamen van deze stromingen. Daarom vertonen ze nog steeds bepaalde verschillen, die niet altijd even goed zichtbaar zijn. Politieke stromingen zijn minder sterfelijk dan mensen: soms lijken ze dood maar komen onverwacht weer tot leven...
2002Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 18.95

Categorie

Details

2002Uitgever: Koninklijke Van Gorcum118 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9023238524ISBN-13: 9789023238522