Automobilisme in Nederland - Peter-Eloy Staal

Een geschiedenis van gebruik, misbruik en nut

Originele nieuwprijs: € 19.95

KORTE INHOUD

De eerste automobilisten in Nederland waren rasechte avonturiers. De verleiding om een auto te kopen had alles te maken met amusement, racen, toeren en sleutelen. Ook de status die onlosmakelijk met deze 'avonturenmachine' was verbonden, speelde een rol. Toch staan niet alleen status en avontuur aan de basis van de succesvolle opmars van de auto, maar vooral de behoefte van een groeiende groep mensen aan betaalbaar en betrouwbaar gemotoriseerd transport.

De auto heeft in minder dan een eeuw tijd de Nederlandse wegen veroverd. Een fascinerend gegeven dat zich vreemd genoeg zelden in de belangstelling van historici mocht verheugen. Automobilisme in Nederland is het eerste onderzoek naar de verspreiding van de auto vanaf de introductie in 1896 tot en met de huidige massamotorisatie.

In Automobilisme in Nederland vertelt historicus Peter-Eloy Staal de verrassend rijke geschiedenis van de Nederlandse automobilist en zijn beweegredenen om auto te gaan rijden. Staal laat zien hoe de transportcultuur veranderde en de b...
2003Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 19.95

Categorie

Details

2003Uitgever: Walburg Pers205 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9057302489ISBN-13: 9789057302480