Opgesloten in een piramide - Peter Toonen

hoe 13.000 jaar misleiding en manipulatie ons heeft geketend

KORTE INHOUD

In dit boek neemt Peter Toonen je mee door 13.000 jaar geschiedenis, op een manier die wezenlijk anders is dan we gewend zijn uit onze geaccepteerde geschiedschrijving.
Hij presenteert met dit werk 'een alternatief geschiedenisverhaal' waarbij hij dwarsverbanden en verbindingen in kaart brengt die een heel ander licht werpen op 'onze geschiedenis' en herkomst.
Peter Toonen laat zien dat de afgelopen 13.000 jaar menselijke historie niet primair een evolutieverhaal is over mensen die vanuit een overlevingsdrang steeds krachtigere en verfijndere technologieën en samenwerkingsverbanden ontwikkelden, maar dat het vooral een verhaal is dat zich ontvouwt in reactie op externe impulsen van een religieuze aard waarover in onze standaard geschiedenisboeken niet of nauwelijks wordt geschreven.
De koers en het verloop van onze geschiedenis (b)lijken in hoge mate bepaald en beïnvloed te zijn door essentiële impulsen waarvan de aard en herkomst de nodige vragen oproepen en die geresulteerd hebben in het ontstaan van maatsc...
2022Taal: Nederlandszie alle details...