Op zoek naar de Trojaanse Oorlog - Michael Wood

KORTE INHOUD

Het verhaal van de aanval op Troje is mogelijk het belangrijkste niet-religieuze verhaal dat ooit is verteld. Bijna 3000 jaar heeft het de fantasie geprikkeld van de bewoners van het westelijk halfrond.
Maar er is bijna een even opwindend verhaal - het verhaal van de speurtocht naar de waarheid achter het heldendicht van Homeros. Is er ooit een beleg van Troje geweest? Hebben Helena, Agamemnon, Paris en de andere helden ooit echt bestaan?
In dit boek doet Michael Wood uitgebreid verslag van de ingewikkelde archeologische, letterkundige en historische gegevens die de achtergrond vormen van het verhaal van Troje. Hij heeft alle belangrijke plaatsen bezocht en zijn onderzoek heeft hem gebracht tot een nieuwe conclusie over de legendarische stad zelf, de stad die naar zijn vaste overtuiging het Troje van Homeros is.
Het resultaat is een prachtig geïllustreerd boek waarin niet alleen de meest recente ideeën zijn opgenomen van geleerden en archeologen, maar ook een gedetailleerd verslag van de speurtocht naar de plek ...
1989Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1989Uitgever: BBCBooks/Teleac270 paginasTaal: Nederlands
Voeg toe aan wenslijstje