De Afghaanse valk - Olivier Weber

ontmoetingen met de Taliban

Originele nieuwprijs: € 18

KORTE INHOUD

Slechts weinig journalisten wisten de laatste jaren tot in Afghanistan door te dringen. De Franse verslaggever Olivier Weber lukte het wel. De afgelopen vier jaar bereisde hij het land, en werd ontvangen door vele hoogwaardigheidsbekleders, mollahs en ministers. De Afghaanse valk bevat het boeiende verslag van zijn reizen. Duidelijk wordt hoezeer de geschiedenis van Afghanistan is voor het heden.
Wil men de Taliban kunnen begrijpen, hun motieven en hun vluchtige band met de dood, dan is het goed gevoel te krijgen voor de grandeur van het oude Afghanistan, dat zich uitstrekte van de Kaspische Zee tot aan de Indus. Zo spiegelen de Taliban zich aan de krijgsheren van vroeger die zich ook alle rijkdommen van het land toe-eigenden. Weber weet in zijn beschrijvingen van ontmoetingen met gewone mensen en de leiders van de Taliban goed het gevoel van eigenzinnige trots van de Afghanen over te brengen.
2001Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 18

Categorie

Details

2001Uitgever: ByblosVertaler: Willemien de Leeuw; Marjolijn Stoltenkamp253 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058471578ISBN-13: 9789058471574