Het Lam Gods - Noah Charney

's werelds meest begeerde kunstwerk : het Gents altaarstuk van Van Eyck

Originele nieuwprijs: € 19.95

KORTE INHOUD

Verdwenen, buitgemaakt in drie verschillende oorlogen, door brand bedreigd, uit elkaar gehaald, gekopieerd, vervalst, gesmokkeld, illegaal verkocht, gecensureerd, aangevallen door beeldenstormers, verborgen, vrijgekocht, gered en keer op keer gestolen... sinds het Gentse altaarstuk in 1432 door Van Eyck werd voltooid, is geen kunstwerk zo belaagd en begeerd als Het Lam Gods.

Volgens sommige bewonderaars scholen in het werk schatten van tastbare aard, anderen zagen er filosofische en theologische waarheden in over de menselijke staat en de aard van het Opperwezen. Enkelen schreven het een concrete macht toe en dachten dat ontcijfering van het schilderij de loop van de Tweede Wereldoorlog kon veranderen. Weer anderen vonden juist dat de symbolische macht van het werk zo’n groot gevaar vormde dat het maar beter verwoest kon worden.
En als u vandaag de dag voor het schilderij staat en het in al zijn pracht bewondert, weet u dan zeker dat u naar het origineel kijkt?
2011Taal: Nederlandszie alle details...
Voeg toe aan wenslijstje
Originele nieuwprijs: € 19.95

Categorie

Details

2011Uitgever: Luitingh-SijthoffVertaler: Roelof Posthuma366 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 902453111XISBN-13: 9789024531110