Mythologie van Grieken en Romeinen - D.M. Field

KORTE INHOUD

De Griekse en Romeinse mythologie, een combinatie van folklore en literatuur, bezit de kracht van verhalen die duizenden jaren zijn blijven voortbestaan vanwege hun innerlijke waarde en blijvende betekenis. De mythen zijn uniek, niet alleen door hun levendig verhaal, maar ook als treffend voorbeeld van de vroege westerse mens, in opmerkelijke mate een persoonlijkheid, en geletterd, zoekend naar wegen om de menselijke ervaring gestalte te geven. Daarin ligt hun onvergankelijke bekoring. De basisthema's zijn vele lezers bekend; dit prachtig uitgevoerde werk vult deze aan met de bronnen en details van de tijdloze verhalen en illustreert de historische omgeving waarin ze ontstonden.
De mythen van de Oude Grieken en Romeinen hadden een religieuze of quasi-wetenschappelijke betekenis en vormden de onmisbare achtergrond van hun beschavingen.
Dit boek stelt ons in staat ze niet slechts te waarderen als een serie verhalen en verzinsels, maar ook als indicatie van de geest en de aspiraties van de grondleggers van de Euro...
1977Taal: Nederlandszie alle details...

Details

1977Uitgever: ICOB192 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9061130298ISBN-13: 9789061130291