Mijn Manifest voor de Aarde - Michel Gorbatsjov

KORTE INHOUD

In zijn aangrijpende en tot actie oproepende nieuwe boek 'Mijn manifest voor de aarde' gaat Michael Gorbatsjov terug naar zijn kindertijd in de noordelijke Kaukasus. Hij vertelt over zijn lange politieke carrière en over de impact die de uncelaire catastrofe van Tsjernobyl op hem had. In 1992 richtte hij vanwege Tsjernobyl het International Green Cross op, dat in 26 landen actief is. De organisatie houdt zich bezig met ecologie, bestrijding van militaire conflicten en armoede.
Na jaren van reizen, onderzoek en gesprekken met experts komt Michael Gorbatsjov tot de conclusie dat wij een mondiale perestrojka (letterlijk: vernieuwing) nodig hebben. Het is belangrijk dat de maatschappij een nieuwe richting inslaat. We moete andere economische wetten vinden die sociaal en ecologisch acceptabel zijn.
'Mijn manifest voor de aarde' wil het bewustzijn van de mensen aanscherpen. Hiertoe moeten politieke en religieuze leiders hun krachten bundelen. In een wereld die sterk aan het polariseren is en langzaam transformeert to...
2003Taal: Nederlandszie alle details...