Mevrouw Sourdis en andere verhalen - Emile Zola

en andere verhalen

Originele nieuwprijs: € 20

KORTE INHOUD

In het titelverhaal Mevrouw Sourdis staat de losheid van het impressionisme tegenover de strenge regels van de Parijse Academie. Het verhaal zou daarom gezien kunnen worden als prelude op Het meesterwerk uit 1886 (verschenen bij Oevers, 2020).

Adèle, een jonge provinciaalse vrouw die graag ‘aquarelletjes’ maakt, besluit het fortuin dat haar vader haar naliet goed te gebruiken: ze vraagt de schilder Ferdinand Sourdis ten huwelijk. Ze verhuizen naar Parijs, waar Ferdinand zich volledig aan het schilderen wijdt. Als hij op een dag ontmoedigd raakt omdat hij een schilderij niet kan afmaken, neemt Adèle een penseel ter hand. Vanaf dat moment maken ze de schilderijen samen en groeit Ferdinands succes. Schilder Rennequin doorziet het bedrog. Hij merkt op dat de losheid plaats heeft gemaakt voor het saaie van schijnbare perfectie. Uiteindelijk schildert Adèle de werken geheel zelf. De afgetakelde Ferdinand maakt alleen nog ‘aquarelletjes’ aan de keukentafel.

Voor een liefdesnacht: Julien Michon is smoorverliefd op Thér...
2022Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 20

Categorie

Details

2022Uitgever: OeversVertaler: Lidewij van den Berg; Marijke Scholts230 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9493290034ISBN-13: 9789493290037