{{Ctx.basicStats.bookCount}} tweedehands boeken
{{Ctx.basicStats.sellerCount}} boekverkopers

  • Betaal online of cash
  • Zekerheid en retourbeleid
  • Van antiquariaat tot modern
  • Geen zogenaamde servicekost
  • Geen verborgen verzendkosten
  • Klantenservice (mail en telefoon)
  • Verzending of afhaling bij verkoper
  • Simpel meer kopen bij zelfde verkoper
  • Belgisch boekenplatform in volle groei!

Belgie zonder koning - M. Wijngaert; V. Dujardin

1940-1950: de tien jaar dat Belgie geen koning had

KORTE INHOUD

Onze monarchie bestaat 175 jaar. 175 jaar? Belgi s tussen 1940 en 1950, tien jaar lang, niet door een koning geregeerd!
Dit is het boek over die 10 koningloze jaren van Belgi Historici Mark Van den Wijngaert en Vincent Dujardin reconstrueerden minu-tieus een van de belangrijkste periodes uit onze recente geschiedenis: de periode van de Duitse bezetting, de ballingschap van Leopold III, het Regentschap en de Koningskwestie.
Het blijkt h breukmoment in de geschiedenis van de Belgische monarchie. Met Leopold III eindigt immers het tijdperk van de vor-
sten die op de politieke besluitvorming wilden wegen. Daarna zouden de politieke wereld en de publieke opinie met groeiende alertheid rea-geren op uitspraken van de koningen en kroon-prinsen van dit land...
MARK VAN DEN WIJNGAERT is hoogleraar geschiedenis aan de KUBrus-sel. Hij publiceerde veelgelezen boeken over Belgi n de twintigste eeuw, de monarchie en de instellingen van ons land.
VINCENT DUJARDIN is docent aan de UCL (Louvain-la-Neuve). Hij onder-zoekt de politieke geschiedenis en internationale betrekkingen van Belgi Eerder publiceerde hij een biografie van Pierre Harmel.

Details

Originele verkoopprijs: € 19.95Uitgever: Lannoo Uitgeverij2006194 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9020966278ISBN-13: 9789020966275

Koop dit boek tweedehands bij volgende verkopers

Gegevens verkoperFotoStaat van het boekKopen
't BoekenmagazijnHasseltProfessionele verkoperBetrouwbaarheid: 100 / 1001 tot 7 dagen
- Vraag meer info aan verkoperSoftcover - Eerste druk

2006, 1e druk, 194 pp, paperback Onze monarchie bestaat 175 jaar. 175 jaar? België is tussen 1940 en 1950, tien jaar lang, niet door een koning geregeerd! Dit is het boek over die 10 koningloze jaren van België. Historici Mark Van den Wijngaert en Vincent Dujardin reconstrueerden minutieus een van de belangrijkste periodes uit onze recente geschiedenis: de periode van de Duitse bezetting, de ballingschap van Leopold III, het Regentschap en de Koningskwestie. Het blijkt hét breukmoment in de geschiedenis van de Belgische monarchie. Met Leopold III eindigt immers het tijdperk van de vorsten die op de politieke besluitvorming wilden wegen. Daarna zouden de politieke wereld en de publieke opinie met groeiende alertheid reageren op uitspraken van de koningen en kroonprinsen van dit land... \nHandtekening vorige eigenaar op schutblad, verder in prima staat.

€ 10

REVIEWS VAN DIT BOEK

ONGELEZEN STAAT (evt. schoonheidsfoutjes)
BESCHRIJVING: Rug in ongelezen staat zonder leessporen, mogelijk beperkt aantal verwaarloosbaar(e) schoonheidsfoutje(s), bv. wat oppervlakkige krasjes op de cover, een klein kreukje, klein plooitje, paginaranden (gelijkmatig) wat verkleurd, zeer licht glooiende rug zonder leessporen (sommige boeken liggen zo in de winkel), … Verwacht geen spiksplinternieuw maagdelijk boek, tenzij de verkoper dit expliciet vermeldt.
KORTOM: een tweedehands boek dat in de hoogste categorie thuishoort.
BEPERKT GEBRUIKTE TWEEDEHANDS STAAT
BESCHRIJVING: (zeer) licht gelezen rug, bv. beperkt(e) leeskreukje(s) met weinig invloed op vastheid van het boekblok, en voor de rest (bijna) niets op aan te merken OFWEL
Ongelezen rug (!) maar verder lichte beschadiging(etjes) waardoor het boek toch al duidelijker een tweedehands stempel heeft dan bij de schoonheidsfoutje(s) waarvan sprake bij 5 sterren. Ook ingeschreven naam of ingeplakte ex libris kunnen hier voorkomen.
KORTOM: Een fijn tweedehands boek in eerbare staat. Mooier dan een gemiddeld gelezen boek, maar haalt geen 5 sterren.
GEWONE GELEZEN STAAT
BESCHRIJVING: Duidelijk gelezen, duidelijke gebruikssporen, maar al bij al een goed exemplaar, midden in zijn volwassen leven.
KORTOM: een correct tweedehands boek, niet meer, niet minder. Mainstream.
MATIGE STAAT
BESCHRIJVING: Zwaar gelezen rug en/of meerdere duidelijke maar niet kritische beschadiging(en) aan de rest van het boek.
KORTOM: nog goed om te lezen, minder om te koesteren.
BESCHADIGDE STAAT
BESCHRIJVING: Kritische beschadigingen zoals losse of missende pagina′s, stuk van cover, matig of zwaar in onderlijnd/aangeduid, waterschade, stevige knik in het boekblok waarbij de pagina‘s uit elkaar wijken. De verkoper moet deze staat steeds verduidelijken.
KORTOM: best enkel (ver)kopen als het om een zeldzaam boek gaat. Komt weinig voor.

Al een account?

Nog geen account?

Nog geen account?

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor accountbeheer en het opvolgen van bestellingen.

Geen probleem, we mailen een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen.

Hét Belgische boekenplatform staat voor je klaar! Wat wil je doen?

Zoek tussen het grote aanbod.

Boeken kopen

Wij mailen je wanneer iemand een specifiek boek aanbiedt!

Wenslijstje maken

Snel en makkelijk je gelezen boeken te koop zetten?

Boeken verkopen

Je ontvangt voortaan onze sporadische nieuwsbrief. Deze krijg je ongeveer eenmaal per maand (meestal minder). We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Dit kan via je accountinstellingen (of klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven"). Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen)

Je ontvangt voortaan de maandelijkse nieuwsbrief. We gebruiken je mailadres enkel hiervoor.

Uitschrijven? Klik onderaan een nieuwsbrief op "uitschrijven". Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven meer. Je mailadres zal uit ons systeem worden verwijderd, tenzij je nog een account hebt op Books in Belgium. (Account verwijderen? Dat kan in je accountinstellingen van www.booksinbelgium.be)