Het Brugse Ommeland - Marcel Gevaert

van Ardooie tot Zuienkerke

Nieuwprijs: € 17.5

KORTE INHOUD

Het Brugse Ommeland strekt zich van het polderland met Gistel, Oudenburg, Zuienkerke, Brugge en Damme in het noorden tot de zandleemstreek met Ardooie, Pittem en Tielt in het zuiden. Daartussenin heerst schraal zand. Het schonk Torhout, Zedelgem, Oostkamp, Wingene, Ruislede en Beernem bossen en kasteeldomeinen.
In Het Brugse Ommeland maak je een rondreis langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de streek. Bezoek het historische centrum van Damme, geniet van de Oostkerkse stilte en ontdek Lapscheure. Maak een wandeling op de Brugse vesten en leer de onbekende plekjes van Brugge kennen. In Snaaskerke en Zuienkerke is het vogels, in Tielt en Ruiselede windmolens kijken. In Torhout, Zedelgem en Ardooie geniet je van kastelen, hun parken en bossen. De natuurrijkdom langs de Brugse Vaart is dan weer ideaal voor een fietstochtje.
Met woord en beeld leidt Marcel Gevaert je rond in het Brugse ommeland, een regio met een groots verleden, schitterende landschappen, hartelijke mensen en een rijke fauna en flora....
2010Taal: Nederlandszie alle details...
Nieuwprijs: € 17.5

Categorie

Details

2010Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij187 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9058267113ISBN-13: 9789058267115
Voeg toe aan wenslijstje