Blij met een dooie mug - Marcel Dicke

en andere verhalen over insecten

Originele nieuwprijs: € 15

KORTE INHOUD

Ondanks het feit dat insecten vaak een inspiratie vormen voor kunstenaars, filmmakers en componisten, worden ze niet op waarde geschat en dat komt omdat er enkele lastpakken zijn. Slechts 0,5 procent van alle insectensoorten levert echt problemen op, omdat ze verzot zijn op ons voedsel, onze kleren, onze huizen of, nog erger, onszelf. En eerlijk is eerlijk, sommige bloedzuigende insecten dragen inderdaad een van de ernstigste ziekten op aarde over: malaria. Wie is er dan niet blij met een dooie mug? Maar de insecten die ons steken en bijten verpesten het voor de overgrote meerderheid waar we wél plezier aan beleven, en dat is niet terecht.
Marcel Dicke legt in Blij met een dooie mug op hilarische wijze uit dat we juist dolgelukkig moeten zijn met (bijna) alle insecten.

Marcel Dicke is hoogleraar Entomologie en hoofd van het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University. In 2007 heeft Dicke de Spinozapremie ontvangen en in 2006 won hij samen met zijn team de Academische Jaarprijs, die werd gebruikt om ...
2011Taal: Nederlandszie alle details...
Originele nieuwprijs: € 15

Categorie

Details

2011Uitgever: Prometheus152 paginasTaal: NederlandsISBN-10: 9035136586ISBN-13: 9789035136588